Silje Morønning

Mine firbeinte venner Lula & Alvin

 • Publisert: 17.03.2017, 10:35
 • Kategori: Hund
 • Til konfirmasjonen min ønsket jeg meg mest av alt en hund, noe jeg ikke fikk. MEN det gikk helt greit! For jeg fikk tross alt nok penger til å kunne kjøpe meg en hund selv! Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg ønsket meg en tispevalp av rasen Bichon Havanais, som ikke bare hadde en kjempefin rasebeskrivelse men som i tillegg også var allergivennlige, noe som var et stort pluss da hele familien har litt allergi. Etter mye mas fikk jeg endelig overtalt mamma til å bli med å se på en nydelig liten jentevalp til salgs i Kongsvinger. Hun kunne selvsagt ikke motstå dette synet og noen uker senere fikk vi et nytt familiemedlem. 


  Tenk at en så liten skapning kan skape så mye glede! 

  I 2015 ønsket jeg meg ei tispe til og hva kunne vel være bedre enn en valp etter drømmehunden Lula? Den sommeren dro jeg & Lula på telttur til Ålesund for å møte en firbeint kjekkas. Noen måneder senere kom Alvin til verden, en herlig liten tass jeg umulig kunne gi ifra meg. Planen var aldri å ha en av hvert kjønn, men slik ble det. Dette endte også med et ønske om å starte et lite oppdrett av Bichon Havanais, men det gikk ikke helt etter planen. Jeg deltok på flere kurs, kjøpte inn haugevis med bøker og har nok brukt et tretallstimer på å lese meg opp rundt avl og oppdrett, i tillegg lagde jeg både nettside, facebookside og instagram etter å ha fått godkjent Lille Compay som kennelnavn. Men så skjedde det jeg ikke hadde forutsett - Lula utviklet allergi og Alvin vokste litt utenfor rasens proporsjoner og med en manglende fortann. En av hans mange skjønnhetsskavanker. Avl på disse ble dermed helt utelukket.

  Drømmen om å bli oppdretter vedvarer og ønsket om å skaffe flere hunder er stort. Dessverre passer det ikke helt inn i hverdagen nå, hvor jeg har mer enn nok med studier, jobb og Lula & Alvin. Jeg har også et lite ønske om å reise mer, noe jeg vil tro blir en god del vanskeligere med nok en hund. Men hvem vet, kanskje det passer bedre om et år eller to. 


  Selv om det ikke blir noen valper med det første, bruker vi forstatt nettsiden, instagrammen & facebooksiden til Lille Compay for å oppdatere om hundene og hva de driver med. Spesielt instagrammen bruker vi flittig for å legge ut skjønne hundebilder. Jeg legger forsåvidt også ut noen hundebilder i ny og ne på min egen instagram @siljeawzm, men der er det også mye annet som bilder av hester, kaker og tja, litt av hvert. Ta gjerne en titt innom de forskjellige sidene! :) 

  Facebookside Lille Compay

  Instagram @Lillecompay

  Nettside www.lillecompay.no
   

 • Publisert: 17.03.2017, 10:35
 • Kategori: Hund
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  Så fint og fornuftig innlegg å lese :)

  Kjenner meg veldig godt igjen i å ikke få kjøpe egen hund, men nå sitter jeg her med tre og kunne aldri tenkt meg å ikke drive så mye på med hund som jeg gjør :)

  Silje Morønning

  17.03.2017 kl.10:49

  Hundelykke: Takk for koselig kommentar :). Samme her, kjempeglad for at jeg skaffet meg hund da jeg gjorde. Har brakt mye glede i hverdagen :).

  Gina Elena

  17.03.2017 kl.11:05

  Dette var et kjempe fint innlegg :-) Hunder er så utrolig søte, og disse var jo helt super søte! Nå har jeg bare hatt katt, men kan tenke meg at det er flott å ha en hund! Ønsker deg en fin fredag.

  Silje Morønning

  18.03.2017 kl.12:18

  Gina Elena: Tusen takk, så koselig! :) God helg! :)

  Bente, homeofbente

  17.03.2017 kl.13:45

  Kjempe fine hunder:-) Jeg syntes alle burde få oppleve å ha et dyr. Har selv 3 stykk langhåret dvergdachs nå, og kunne ikke tenke meg et liv uten. Hun ene er dessvere blitt gammel og syk,

  Ha en fin dag.

  Silje Morønning

  18.03.2017 kl.12:21

  Bente, homeofbente: Ja, helt enig! :) Uff.. Å ha hund er noe av det beste i verden, bare synd de ikke lever evig :(. Håper dere koser dere nå den siste stunden og lar henne slippe når det føles rett. <3

  Victoria Larsen

  17.03.2017 kl.16:13

  Sååå herlig innlegg!!

  Silje Morønning

  18.03.2017 kl.12:22

  Victoria Larsen: Tusen takk! :)

  Stine Jensen

  18.03.2017 kl.13:46

  Så nydelig hunder! Også så godt å lese at det er noen som tar oppdrett seriøst! Håper du en dag får kullene du drømmer om <3

  Silje Morønning

  18.03.2017 kl.16:51

  Stine Jensen: Tusen takk for hyggelig kommentar! :) God helg!

  Rikke

  19.03.2017 kl.19:26

  Så fine :)

  Silje Morønning

  19.03.2017 kl.23:04

  Rikke: Tusen takk :)

  Skriv en ny kommentar

  hits