Silje Morønning

Fitte

 • Publisert: 31.03.2017, 10:29
 • Kategori: Blogg
 • Jeg blir så frustrert når jeg ser eller hører at noen bruker fitte som skjellsord, som helt klart har pallplass når det kommer til styggeste skjellsord. Ordet fitte er jo som allment kjent et synonym for vagina, vulva, mus.. men hvorfor skal det kvinnelig kjønnsorgan brukes som en fornærmelse egentlig? Hva feiler det norske samfunnet? Det samme gjelder på engelsk, cunt er nok også noe av det styggeste man kan kalle noen. Hvorfor er det sånn? Hva betyr det egentlig? Hva menes med at noen er ei fitte? Eller ei jævla fitte? Et fittetryne? 

  Nå som det er såpass stort fokus på kroppen og at det ikke er lov å si ditten og datten bør jo dette helt klart være noe som så absolutt IKKE er greit å si. For det er det ikke. Det er ikke greit å bruke kroppsdeler som banneord eller skjellsord. 

  Hvorfor er fitte så negativt? .................. Det er jo egentlig ikke det. Det er ikke noe negativt med kjønnsorganene våre, akkurat som at det ikke er noe negativt med resten av kroppen. 

  Slutt å bruk fitte som et skjellsord! 

  Er det sånn vi vil at det norske samfunnet skal utvikle seg? Før vi vet ordet av det går barnebarna våre rundt og kaller hverandre "din nese!", "armhule!", "jævla pupp!". Og ja, det høres helt latterlig ut nå, men det er jo også helt latterlig at vi bruker kjønnsorganer som skjellsord.

  Dette er ukultur, folkens! Slutt med det!

  Dagens funfact: Ordet fitte kan ha opprinnelse fra det norrøne ordet fitje, for bergsprekk eller revne i fjell.

 • Publisert: 31.03.2017, 10:29
 • Kategori: Blogg
 • 13 kommentarer
 • 13 kommentarer

  Nora Piscopo

  31.03.2017 kl.11:00

  Helt sant som du sier! Hvor kom det fra liksom.. Kjempe idiotisk om du spør meg.

  Silje Morønning

  31.03.2017 kl.18:03

  Nora Piscopo: Så godt å høre at noen er enig!

  Jeanette

  31.03.2017 kl.11:15

  🙌🏼🙌🏼🙌🏼 AMEN!!!! Ord tatt ut av munnen på meg👏🏼

  Silje Morønning

  31.03.2017 kl.18:03

  Jeanette: Takk, bra det er flere som mener det samme! :)

  Victoria Larsen

  31.03.2017 kl.11:52

  Helt enig i det du skriver! :) Folk tenker ikke over det..

  Silje Morønning

  31.03.2017 kl.18:04

  Victoria Larsen: :) Så bra det er flere som mener det samme! Nei, men det er jo helt tullete at det skal brukes som et skjellsord.

  maripeplowolsen

  31.03.2017 kl.11:59

  Er så enig.... idiotisk spør du meg

  Silje Morønning

  31.03.2017 kl.18:07

  maripeplowolsen: Så bra! Ohyes. Holder meg til det uorginale ordet "idiot" jeg om jeg så absolutt må bruke et skjellsord. ;)

  Anna Svanem

  31.03.2017 kl.12:51

  så enig! men, haha, vi bruker forsåvidt både "kuk" "dick" "asshole" og alle andre ord for kjønnsorgan som skjellsord, så går nok begge veier haha, like barnslige alle sammen spør du meg

  Silje Morønning

  31.03.2017 kl.18:59

  Anna Svanem: Ja, det er sant, men nå tenkte ikke jeg så mye over dette med kjønn da dette ble skrevet. Tror faktisk ikke det er flere menn som kaller kvinner dette, enn det er kvinner -noe som er enda rarere å tenke over, da disse kvinnene utrolig nok bruker sin egen kroppsdel som skjellsord.... Hverken ordene for kjønnsorganene våre eller noen av de andre kroppsdelene våre burde bli brukt i slike sammenhenger. Og da mener jeg hverken for menn, kvinner eller andre. :)

  buroyfoto

  31.03.2017 kl.19:29

  Vet du! Jeg kan ikke blitt mer enig med deg, enig i at folk skal slutte å bruke ordet fitte som skjellsord. Det er så..... ja, skjærende fælt og stykt å høre! Værste er jo at barn begynner å bruke disse skjellsordene også... Håper du får en fin helg :)

  mallows

  31.03.2017 kl.21:37

  enig

  Aylar Von Kuklinski

  01.04.2017 kl.08:37

  Gode spørsmål du stiller her.

  Selv må jeg innrømme at jeg er en av de synderne som klemmer ut litt "fitte" en gang i blant. Men, og dette kan jeg skjønne høres litt rart ut, men når jeg bruker det ordet tenker jeg egentlig fint lite over at dette ordet også er et av flere ord for kvinnens underliv.

  For. For meg finnes det to type "fitte". Det ene ordet er noe jeg kan bruke hvis jeg skal snakke om, vel kvinnens underliv. Det andre ordet er noe jeg bare sier. Så enkelt som det. Men da er det ikke først og fremst for å såre noen eller noe sånt, men mer noe som bare kommer ut av meg hvis jeg foreksempel er litt klumsete og skader meg.

  Kan også legge til at det nok har hendt jeg har kalt noen av mine venninner for ei fitte, men da først og fremst med en litt humoristisk undertone. Og når det igjen er sagt er det ikke så mange jeg bruker det ordet "på", men først og fremst de som er litt mer som meg selv, litt mer gæern og mindre selvhøytidelig.

  I mitt hode er egentlig ikke "fitte" et skjellsord. I mitt hode, finnes det forsåvidt nesten ikke noe som er skjellsord lengre. Har liksom skrellt bort "skjells"delen, så nå er stort sett ord bare ord, stort sett xD

  Men når det derimot kommer til de som FAKTISK bruker ord for å snakke nedsettende/ krenkende om noen.. Det syns jeg derimot ikke like mye om. Kommer litt an på hvem eller hva saken gjelder. Hvis noen kaller Donald Trump for ei fitte (eller kanskje mer passende, en kukk) så syns jeg nesten vedkommende skal få lov til å kalle det da, da Donald Trump er såpass offentlig og motbydelig på så mange måter at jeg nesten syns det skal være en folkerett å bruke skjellsord om akkurat han.

  Og kanskje noen av de som bruker ordene "kukk" og "fitte" om Donald Trump også har et nedlatende syn på menn/ kvinner (det kjønnet som bærer det kjønnsorganet det ordet tilhører), men akkurat i dette tilfelle tror jeg "fitte" og "kukk" først og fremst bare er brukt, i mangel på noe bedre, noe mer kreativt.

  Ihvertfall, nå skal jeg ikke prøve å snakke for mye for "alle andre" her, men for meg er ordet "fitte" først og fremst bare et ord når jeg bruker det. Føler selv at jeg har ganske stor respekt for både kvinner, menn, fitte og kukk, så når jeg måtte finne på å bruke disse ordene er det i hvertfall ikke for å krenke noe kjønn eller organ, og så lenge man ikke gjør det og så syns jeg man skal få lov til å bruke disse ordene, selv om man ikke egentlig overhode snakker om eller har de nevnte organene faktisk i tankene.

  Skriv en ny kommentar

  hits