Silje Morønning

Litt hundeinteressert bare

 • Publisert: 23.03.2017, 16:02
 • Kategori: Hund
 • For en stund siden nevnte jeg at jeg har lyst til å ha et lite Bichon Havanais oppdrett, og selv om den drømmen ikke startet helt etter planen da jeg ikke kan avle på hverken Lula eller Alvin, har jeg et ønske om å skaffe flere hunder etter hvert som jeg forhåpentligvis kan ha valper på. Jeg har et stort ønske om å kunne bidra med noe positivt innen hundeavl, jeg vil ikke bare ha kull for å selge de hvis du skjønner. Jeg vil bidra med friske og sunne valper, jeg vil bidra med kunnskap og engasjement så også flere andre oppdrettere legger mere fokus på nettopp helse, og så valpekjøpere vet hva de bør forvente.
    
  Mens jeg deltok på kurs og leste meg opp på hund og avl og etc vokste også interessen for nettopp det å drive med hund. Frem til i 2015 gikk jeg kun turer med Lula og trente litt triks men hadde ikke prøvd stort annet. Nå har begge hundene fått prøvd seg på både feltsøk, spor, agility og lydighet, og selv om alt var veldig morsomt var det helt klart noe som skilte seg ut mer - Agility. I fjorsommer deltok jeg & Alvin på agilitykurs og det var  k j e m p e g ø y . Jeg har meldt oss på et agilitykurs i mai i år også, og storesøsteren min har sagt ja til å bli med så Lula kan lære seg litt mer da hun kun har prøvd litt smått. Til jul nå sist fikk hundene agilityutstyr i julegave fra familien, hittil har vi bare brukt tunnellen inne på stua mens vi venter på fint nok vær til å ta ut slalomløype og hinder. Det blir gøy! 

  Med denne voksende interessen for hund og hundesport har også ønsket om å bidra litt i hundemijøet kommet. Håpet er å bli så flink i agility med Alvin at jeg en dag kan ta hundetrenerutdanning og dermed holde kurs for andre hundeinteresserte. Det er nok en del år igjen før dette skjer, men jeg har iallfall startet smått. 

  Her er en liten video jeg lagde fra agilitykurset vi var på i fjor. 

   


   


   


   

 • Publisert: 23.03.2017, 16:02
 • Kategori: Hund
 • 10 kommentarer
 • Mine firbeinte venner Lula & Alvin

 • Publisert: 17.03.2017, 10:35
 • Kategori: Hund
 • Til konfirmasjonen min ønsket jeg meg mest av alt en hund, noe jeg ikke fikk. MEN det gikk helt greit! For jeg fikk tross alt nok penger til å kunne kjøpe meg en hund selv! Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg ønsket meg en tispevalp av rasen Bichon Havanais, som ikke bare hadde en kjempefin rasebeskrivelse men som i tillegg også var allergivennlige, noe som var et stort pluss da hele familien har litt allergi. Etter mye mas fikk jeg endelig overtalt mamma til å bli med å se på en nydelig liten jentevalp til salgs i Kongsvinger. Hun kunne selvsagt ikke motstå dette synet og noen uker senere fikk vi et nytt familiemedlem. 


  Tenk at en så liten skapning kan skape så mye glede! 

  I 2015 ønsket jeg meg ei tispe til og hva kunne vel være bedre enn en valp etter drømmehunden Lula? Den sommeren dro jeg & Lula på telttur til Ålesund for å møte en firbeint kjekkas. Noen måneder senere kom Alvin til verden, en herlig liten tass jeg umulig kunne gi ifra meg. Planen var aldri å ha en av hvert kjønn, men slik ble det. Dette endte også med et ønske om å starte et lite oppdrett av Bichon Havanais, men det gikk ikke helt etter planen. Jeg deltok på flere kurs, kjøpte inn haugevis med bøker og har nok brukt et tretallstimer på å lese meg opp rundt avl og oppdrett, i tillegg lagde jeg både nettside, facebookside og instagram etter å ha fått godkjent Lille Compay som kennelnavn. Men så skjedde det jeg ikke hadde forutsett - Lula utviklet allergi og Alvin vokste litt utenfor rasens proporsjoner og med en manglende fortann. En av hans mange skjønnhetsskavanker. Avl på disse ble dermed helt utelukket.

  Drømmen om å bli oppdretter vedvarer og ønsket om å skaffe flere hunder er stort. Dessverre passer det ikke helt inn i hverdagen nå, hvor jeg har mer enn nok med studier, jobb og Lula & Alvin. Jeg har også et lite ønske om å reise mer, noe jeg vil tro blir en god del vanskeligere med nok en hund. Men hvem vet, kanskje det passer bedre om et år eller to. 


  Selv om det ikke blir noen valper med det første, bruker vi forstatt nettsiden, instagrammen & facebooksiden til Lille Compay for å oppdatere om hundene og hva de driver med. Spesielt instagrammen bruker vi flittig for å legge ut skjønne hundebilder. Jeg legger forsåvidt også ut noen hundebilder i ny og ne på min egen instagram @siljeawzm, men der er det også mye annet som bilder av hester, kaker og tja, litt av hvert. Ta gjerne en titt innom de forskjellige sidene! :) 

  Facebookside Lille Compay

  Instagram @Lillecompay

  Nettside www.lillecompay.no
   

 • Publisert: 17.03.2017, 10:35
 • Kategori: Hund
 • 12 kommentarer
 • hits