Silje Morønning

63 timer senere

 • Publisert: 31.01.2015, 23:24
 • Kategori: Nicaragua
 • Etter 63 timer på reisefot, en natt i Oslo, en i Texas, 19 timer på fly, 12 i bil, mange hyggelige samtaler med andre reisende og taxisjåfører, noen tårer og mye svette, kom jeg endelig frem til León i Nicaragua i går kveld, hvor jeg fort fant meg ei seng. For øyeblikket bor jeg på et tomannsrom med privat bad, halleluja, med ei veldig hyggelig jente fra Bergen som kanskje ikke fikk en like så hyggelig velkomst da ei trøtt og gretten Silje kom og åpnet døren mer eller mindre i søvne i natt, ga et lite hei og sovnet igjen. I dag mårrest derimot var jeg litt mere snakkesalig og utkvilt, og sto opp halv sju for en liten spasertur til markedet. Litt senere uttpå morningen, ble jeg med en gruppe medstudenter for å spise frokost borti gata. Etter det ble det handlet inn nødvendig av shampoo, adapter og simkort, og spist fargerik is før jeg fant plassen min foran vifta på full styrke. Tar visst litt mer enn et par dager på reisefot for å venne seg til 35+grader, når man kommer fra kalde Norge.

  Vel, det er godt å være fremme, selv om jeg savner kjæresten min litt. Man skulle tro jeg hadde blitt vandt til å reise ifra han til nå, men slik er det altså ikke. Han har heldigvis planer om å komme og besøke meg når jeg er ferdig med alt av eksamener, noe som vil si at jeg har mer eller mindre 12 uker på å savne han. Det er det forsåvidt flere som har planer om, så det blir koselig å se om han får med seg reisefølge fra Norge.

  15 sekunder senere var isen, ikke spist, men smeltet bort. Notat til meg sjøl: Ikke ta deg tid til bilde neste gang du kjøper is for hele 4 kr. 

 • Publisert: 31.01.2015, 23:24
 • Kategori: Nicaragua
 • 2 kommentarer
 • And the adventure continues

 • Publisert: 20.01.2015, 20:08
 • Kategori: Nicaragua
 • Som jeg kanskje har nevnt tidligere skal jeg til Nicaragua for å fortsette studiene mine der. Nå er flybilletter bestilt og bank kontoen er 10 tusen kr blakkere, irriterende nok da jeg for noen uker siden fant billetter til halve prisen, men lite ante jeg at det kom til å øke så j*vlig. Jaja, sånn går det når man er litt treg. 

  Det er iallfall godt å endelig ha flybilletter i boks, vel nesten iallfall, presterte selvfølgelig å skrive mailadressen feil.  

  Jeg trenger ikke å ta flere vaksiner denne gangen da jeg allerede har alt jeg trenger, så ingen dyre utgifter der! En annen ting jeg dessverre må bruke litt penger på er en ordentlig sekk. Reiste med koffert til Argentina, noe som forsåvidt gikk greit, men med tanke på at jeg har tenkt til å reise litt mer rundt om i landet og naboland denne gangen, blir det nok enklere med en sekk. Tar derfor turen til Trondheim i morgen, da utvalget av back-packer sekker her i bøgda ikke er noe særlig å skryte av. 

  Ellers, har jeg bestilt meg nytt pass i dag, hvor jeg nok en gang ser ut som en zombie på bildet. På forrige bilde så jeg altså så jævlig ut at passkontrolløren i Uruguay ikke klarte å holde latteren inne, hehe, og med det gikk selvtilliten rett til værs! Han som jobbet i pass"luken" på politistasjonen i dag lurte selvfølgelig på hvor jeg har tenkt meg henn siden jeg trengte nytt pass. Nicaragua sa jeg. "HÆÆ, du kan ikke reise dit! Det er jo livsfarlig!"

  Men det skal nok gå bra! 

   

  (Bilde fra google)

 • Publisert: 20.01.2015, 20:08
 • Kategori: Nicaragua
 • 0 kommentarer
 • Den siste måneden

 • Publisert: 13.01.2015, 12:09
 • Kategori: Argentina
 •  

  Nå er det snart 2 mnd siden forrige oppdatering, og atter en gang tid for å sette seg ned og skrive et lite innlegg. Som de fleste av dere vet var jeg i Argentina en mnd etter sist gang jeg skrev. I løpet av den mnd gjorde jeg meg ferdig med studiene i Buenos Aires, reiste til Iguazú hvor jeg så de berømte fossefallene samt besøkte en statue som symboliserer hvor de tre landene Paraguay, Brasil og Argentina møtes, jeg ble stempla som imigrant etter å ha krysset grensen til Brasil og reist tilbake til Argentina igjen ulovlig, hadde en grensevaktsjef løpende etter meg som så sto og diskutere med sine ansatte om de burde "kaste meg i fengsel eller ikke", joda, det var jo en opplevelse det óg, haha.Heldigvis var de snille og jeg slapp unna med en liten bot. I slutten av november reiste jeg til Uruguay for ei lita uke, hvor jeg feiret bursdagen min, danset i regnet, spiste god mat, koste meg på spahotell og ble solbrent som aldri før etter å ha sovnet på taket av en båt i 3 timer(anbefales så absolutt ikke, herregud så smertefullt det var). Så var det tilbake til Buenos Aires i noen timer for å vaske klær, veksle dollar, og spise på den berømte restauranten, Cafe Tortoni, før jeg reiste videre til Mendoza, Sør-Amerikas vinhovestad, hvor dere sikkert kan tenke dere at det ble drukket en god del vin. Yes, you're right. Jeg var også innom kasino, vant dessverre ikke så mye penger, og det lille jeg vant glemte jeg selvfølgelig å løse inn, men jeg fikk uansett kost meg med noen fluffy drinker i finkjolen min.

  Etter å ha tilbrakt noen dager i vakre Mendoza, hvor jeg blant annet ridde hest i Andesfjellene, var det på tide å reise tilbake til Buenos Aires igjen. Kom frem på morgenen etter en 16 timer busstur, og dagen ble brukt på å gå rundt og mimre og shoppe litt. Siste kvelden min skulle jeg og de som var igjen på Pichincha ut på klubb, men dessverre ble ikke det noe av grunnet drittvær, og jeg rakk dermed flyet mitt dagen etter og måtte hjem til Norge :(. Neida, det var veldig bra, for det var utrolig godt å komme hjem. KALDT, men godt. Fra 38 grader i Buenos Aires til under null 16 timer senere i Oslo. Og andre uka mi hjemme var det 37 minus. Fra ene siden av gradstokken til den andre. 

  Og nå er jeg altså hjemme i Norge, tilbake til det dagligdagse livet, med jobbing, slappe av foran tv'n og nyte tiden med Vegard, Lula og familien før jeg reiser igjen.

  IGUAZÚ:
  Der kjørte jeg også båt, og havnet bokstavelig talt under fossefallene - noe som var veldig forfriskende i den argentinske varmen. 


  URUGUAY:
  Inne i operaen hvor jeg så på at de øvde til kveldens show.   ANDESFJELLENE & MENDOZA:
  Møtte noen av de jeg bodde med på Pichincha.

  BUENOS AIRES & HJEMREISE:
  Også var jeg tilbake i Norge, Oslo nærmere sagt, med hvitost og vafler <3 

  Og nå ligger jeg i senga og skriver blogginnlegg med Melis^

 • Publisert: 13.01.2015, 12:09
 • Kategori: Argentina
 • 0 kommentarer
 • hits