Silje Morønning

Fitte

 • Publisert: 31.03.2017, 10:29
 • Kategori: Blogg
 • Jeg blir så frustrert når jeg ser eller hører at noen bruker fitte som skjellsord, som helt klart har pallplass når det kommer til styggeste skjellsord. Ordet fitte er jo som allment kjent et synonym for vagina, vulva, mus.. men hvorfor skal det kvinnelig kjønnsorgan brukes som en fornærmelse egentlig? Hva feiler det norske samfunnet? Det samme gjelder på engelsk, cunt er nok også noe av det styggeste man kan kalle noen. Hvorfor er det sånn? Hva betyr det egentlig? Hva menes med at noen er ei fitte? Eller ei jævla fitte? Et fittetryne? 

  Nå som det er såpass stort fokus på kroppen og at det ikke er lov å si ditten og datten bør jo dette helt klart være noe som så absolutt IKKE er greit å si. For det er det ikke. Det er ikke greit å bruke kroppsdeler som banneord eller skjellsord. 

  Hvorfor er fitte så negativt? .................. Det er jo egentlig ikke det. Det er ikke noe negativt med kjønnsorganene våre, akkurat som at det ikke er noe negativt med resten av kroppen. 

  Slutt å bruk fitte som et skjellsord! 

  Er det sånn vi vil at det norske samfunnet skal utvikle seg? Før vi vet ordet av det går barnebarna våre rundt og kaller hverandre "din nese!", "armhule!", "jævla pupp!". Og ja, det høres helt latterlig ut nå, men det er jo også helt latterlig at vi bruker kjønnsorganer som skjellsord.

  Dette er ukultur, folkens! Slutt med det!

  Dagens funfact: Ordet fitte kan ha opprinnelse fra det norrøne ordet fitje, for bergsprekk eller revne i fjell.

 • Publisert: 31.03.2017, 10:29
 • Kategori: Blogg
 • 13 kommentarer
 • Grønt er skjønt

 • Publisert: 30.03.2017, 19:32
 • Kategori: Blogg
 • Sist uke var jeg på plantasjen og kjøpte meg nye planter, jeg er kjempefornøyd! Å ha litt grønt i hjemmet utgjør stor forskjell!

  Det er mange fordeler ved å ha planter i hjemmet. Det fører bl.a. til mindre bakterier, CO2 og støv. Det balanserer luftfuktigheten, bedrer konsentrasjon, øker kreativitet og sist men ikke minst - fører til bedre helse! Også er det jo veldig fint å se på! 

  Plantene jeg kjøpte denne gang var 

  Dypsis lutescens bedre kjent som Arekapalme. Dette er en kjempefin palme å ha i hjemmet, spesielt for astmatikere da den renser lufta for giftgasser og tilfører mye fuktighet.  


  Phalaenopsis(brudeorkide) er en veldig fin orkide! 
   


  Dracaena marginata sing er også en fin luftrenser og ikke minst ganske stilig å se på! Den er veldig lettstelt og kan stå både lyst og i skygge. Denne planten trenger ikke å vannes så regelmessig da den gjerne bør være litt tørr mellom vanninger. 
   


  Spathiphyllum(fredslilje) avgir mye fuktighet til lufta og renser også for div stoffer. Dette er en veldig robust plante som de fleste bør klare å ta vare på. Her er det lett å se om du har vært dårlig til å vanne for da vil blomstene henge, men de vil også reise seg straks de får vann. Denne blomsten kan også utolig nok stå med røttene i vann så det skal mye til for å overvanne!

  Jeg kjøpte også en kjøkkentomatplante og noen frøposer og små plastikkdrivhus til å dyrke litt frø i vinduskarmen. Nå har jeg sådd markjordbær, cherrytomater, oregano, timian, basilikum, koriander, dill, bladpersille og kruspersille. Så nå blir kjøkkenet fult fremmover! Fra før av har jeg forresten en rosmarin og tre chiliplanter som gir utrolig god (og sterk!!) chili! 


  Håper dette kan inspirere deg til å få tak i litt mere grønt til hjemmet!

  De fem første bildene i dette innlegget er lånt fra plantasjen.

 • Publisert: 30.03.2017, 19:32
 • Kategori: Blogg
 • 17 kommentarer
 • På fest i ridebukse

 • Publisert: 27.03.2017, 18:27
 • Kategori: Blogg
 • Sist uke var nok en av de beste ukene hitill i år, og startet jo som nevnt tidligere med å reise til Trondheim, der ble jeg frem til lørdag. Jeg er en person som påvirkes utrolig mye av å ha venner og nære rundt meg, og på en sånn uke som dette blir humøret helt på topp. 

  Jeg drar jo hovedsaklig til Trondheim for å delta i forelesninger og gruppetimer, men denne gangen fikk jeg også vært litt sosial til en forandring. Vanligvis pleier jeg jo å bli sittende i vogna hver kveld med en film eller tre på dataskjermen... Men ikke denne uka!
   

  Tirsdag dro jeg som nevnt på språkcafé med ei venninne, og onsdag møtte jeg to "klassekamerater"(det heter kanskje ikke det lenger? Noen jeg tar emner sammen med iallfall) for noen drinker på Lycke. Der smakte jeg også på den hittill beste burgern jeg noengang har smakt, med blåmugggost<3   Torsdag hadde jeg et lite minireunion med noen av de jeg bodde i Buenos Aires med. Det var superkoselig å se de igjen, helt sykt å tenke på at det er 2,5 år siden sist. Tida går så fort! Vi mimret masse, og jeg tror alle savna Buenosen litt på slutten av kvelden, men det hadde nok ikke blitt det samme å reist tilbake nå. Selv om Buenos Aires er en helt fantastisk by var det nok ikke det som gjorde at vi hadde det så fantastisk bra der, ei heller en superfin sammensetning av herlige folk som bare klaffa skikkelig godt sammen.
   

   Foto: foto.samfundet.no
  Fredag var det duket for Gudenes Natteliv med NTNU Idrett, hvor alle kledde seg i NTNUI sine farger(svart, grønt og gult) eller treningsklærne sine - i mitt tilfelle: rideklær! Første gang jeg har dratt på fest i ridebukse iallfall, det var gøy! 

  Lørdag rydda jeg ut av vogna og pakket hundene inn i bilen så kjørte vi hjem til Os. Vel hjemme, tok Vegard meg med til Røros for en liten romlemantisk lunsjdate. Etter en liten tur innom gården for å hilse på dro vi hjem for å rydde litt før vi dro på besøk til et vennepar for å spise pizza og spille Mariocart. Vi tok med hundene i håp om at de skulle bli gode venner med pusekatten der, men den forsvant fort ute av syne da vi kom inn døra. Alvin blir fort veldig ivrig når han ser nye dyr, han vil så veldigveldig gjerne få nye lekekamerater. 

  Søndag feiret vi vaffeldag på etterskudd med vafler på gården før vi kjørte en tur til Alvdal for å spise middag med mamma. 

  Ja, også vant jeg jo over 4000 kr i lotto på lørdag, så dette har indeed vært en helt tipp topp uke :) 

 • Publisert: 27.03.2017, 18:27
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Jeg har blitt lottotusenær!

 • Publisert: 27.03.2017, 18:26
 • Kategori: Blogg
 • Søndag morgen våknet jeg til melding fra Lotto om at jeg hadde vunnet.....

  Og etter å ha sjekket spillekontoen, fant jeg ut at jeg hadde vunnet hele 4380 kr! 
  Det var en fin start på søndagen det! 

  Og i dag har jeg brukt opp lottopremien min på å betale regninger..   

   

 • Publisert: 27.03.2017, 18:26
 • Kategori: Blogg
 • 19 kommentarer
 • Litt hundeinteressert bare

 • Publisert: 23.03.2017, 16:02
 • Kategori: Hund
 • For en stund siden nevnte jeg at jeg har lyst til å ha et lite Bichon Havanais oppdrett, og selv om den drømmen ikke startet helt etter planen da jeg ikke kan avle på hverken Lula eller Alvin, har jeg et ønske om å skaffe flere hunder etter hvert som jeg forhåpentligvis kan ha valper på. Jeg har et stort ønske om å kunne bidra med noe positivt innen hundeavl, jeg vil ikke bare ha kull for å selge de hvis du skjønner. Jeg vil bidra med friske og sunne valper, jeg vil bidra med kunnskap og engasjement så også flere andre oppdrettere legger mere fokus på nettopp helse, og så valpekjøpere vet hva de bør forvente.
    
  Mens jeg deltok på kurs og leste meg opp på hund og avl og etc vokste også interessen for nettopp det å drive med hund. Frem til i 2015 gikk jeg kun turer med Lula og trente litt triks men hadde ikke prøvd stort annet. Nå har begge hundene fått prøvd seg på både feltsøk, spor, agility og lydighet, og selv om alt var veldig morsomt var det helt klart noe som skilte seg ut mer - Agility. I fjorsommer deltok jeg & Alvin på agilitykurs og det var  k j e m p e g ø y . Jeg har meldt oss på et agilitykurs i mai i år også, og storesøsteren min har sagt ja til å bli med så Lula kan lære seg litt mer da hun kun har prøvd litt smått. Til jul nå sist fikk hundene agilityutstyr i julegave fra familien, hittil har vi bare brukt tunnellen inne på stua mens vi venter på fint nok vær til å ta ut slalomløype og hinder. Det blir gøy! 

  Med denne voksende interessen for hund og hundesport har også ønsket om å bidra litt i hundemijøet kommet. Håpet er å bli så flink i agility med Alvin at jeg en dag kan ta hundetrenerutdanning og dermed holde kurs for andre hundeinteresserte. Det er nok en del år igjen før dette skjer, men jeg har iallfall startet smått. 

  Her er en liten video jeg lagde fra agilitykurset vi var på i fjor. 

   


   


   


   

 • Publisert: 23.03.2017, 16:02
 • Kategori: Hund
 • 10 kommentarer
 • Kino, akedag, grilling, Trondheim & språkcafé

 • Publisert: 22.03.2017, 13:17
 • Kategori: Blogg

 • Sist fredag så jeg Skjønnheten og Udyret på kino med ei venninne, den var kjempekoselig! Ikke helt lik den originale, men minst like bra. Da vi kom hjem til leiligheta hadde Vegard laget taco til oss, jeg har virkelig verdens beste samboer <3. 

   

  På lørdag hadde vi litt besøk før Vegard, jeg og hundene tok oss en tur ut i skogen for å grille og ake litt. På kvelden dro jeg bort på middag til ei venninne, mens Vegard koste seg med fjøsstell. Der så vi filmen Maleficent, herregud som jeg elsker disney filmer.

   

  Søndag tok vi med hundene til Dalsbygda for å grille med en vennegjeng. På kvelden inviterte vi inn på kaffe og nybakte muffins.

   

  Mandag ble studiedag hjemme, med en liten tur til naboen for å hilse på den skjønne tanteungen min. 

  I går mårrest reiste jeg og hundene nordover til Trondheim, hvor vi skal kose oss i campingvogna frem til lørdag. 
  Da vi kom til Trondheim hadde jeg time i bacheloremnet mitt, noe jeg fikk mye utbytte av! Så nå har jeg endelig kommet igang med å skrive bacheloroppgava, wiii! Etter forelesning dro vi til vogna for å pakke ut og ta en skikkelig rundvask. Rakk også å se nyeste episoden av Supergirl før jeg skulle inn til byen igjen, det er så spennende! Anyways, på kvelden møtte jeg ei venninne fra studiet for å spille litt español på café Ni Muser ved Nidarosdommen. Det er New Amigos spillkveld der hver tirsdag fra 19 og utover, kjempefin måte å bli kjent med andre spansktalende, i mitt tilfelle, men også fransk, tysk, engelsk, norsk ikke minst og kanskje også flere språk. Absolutt verdt å ta turen :) 

  I dag har jeg ingen forelesninger, så dagen tilbringes på campingplassen. Går mest i å studere og skrive oppgaver, samt se litt serier/filmer og gå tur langs stranda :) 

 • Publisert: 22.03.2017, 13:17
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Mine firbeinte venner Lula & Alvin

 • Publisert: 17.03.2017, 10:35
 • Kategori: Hund
 • Til konfirmasjonen min ønsket jeg meg mest av alt en hund, noe jeg ikke fikk. MEN det gikk helt greit! For jeg fikk tross alt nok penger til å kunne kjøpe meg en hund selv! Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg ønsket meg en tispevalp av rasen Bichon Havanais, som ikke bare hadde en kjempefin rasebeskrivelse men som i tillegg også var allergivennlige, noe som var et stort pluss da hele familien har litt allergi. Etter mye mas fikk jeg endelig overtalt mamma til å bli med å se på en nydelig liten jentevalp til salgs i Kongsvinger. Hun kunne selvsagt ikke motstå dette synet og noen uker senere fikk vi et nytt familiemedlem. 


  Tenk at en så liten skapning kan skape så mye glede! 

  I 2015 ønsket jeg meg ei tispe til og hva kunne vel være bedre enn en valp etter drømmehunden Lula? Den sommeren dro jeg & Lula på telttur til Ålesund for å møte en firbeint kjekkas. Noen måneder senere kom Alvin til verden, en herlig liten tass jeg umulig kunne gi ifra meg. Planen var aldri å ha en av hvert kjønn, men slik ble det. Dette endte også med et ønske om å starte et lite oppdrett av Bichon Havanais, men det gikk ikke helt etter planen. Jeg deltok på flere kurs, kjøpte inn haugevis med bøker og har nok brukt et tretallstimer på å lese meg opp rundt avl og oppdrett, i tillegg lagde jeg både nettside, facebookside og instagram etter å ha fått godkjent Lille Compay som kennelnavn. Men så skjedde det jeg ikke hadde forutsett - Lula utviklet allergi og Alvin vokste litt utenfor rasens proporsjoner og med en manglende fortann. En av hans mange skjønnhetsskavanker. Avl på disse ble dermed helt utelukket.

  Drømmen om å bli oppdretter vedvarer og ønsket om å skaffe flere hunder er stort. Dessverre passer det ikke helt inn i hverdagen nå, hvor jeg har mer enn nok med studier, jobb og Lula & Alvin. Jeg har også et lite ønske om å reise mer, noe jeg vil tro blir en god del vanskeligere med nok en hund. Men hvem vet, kanskje det passer bedre om et år eller to. 


  Selv om det ikke blir noen valper med det første, bruker vi forstatt nettsiden, instagrammen & facebooksiden til Lille Compay for å oppdatere om hundene og hva de driver med. Spesielt instagrammen bruker vi flittig for å legge ut skjønne hundebilder. Jeg legger forsåvidt også ut noen hundebilder i ny og ne på min egen instagram @siljeawzm, men der er det også mye annet som bilder av hester, kaker og tja, litt av hvert. Ta gjerne en titt innom de forskjellige sidene! :) 

  Facebookside Lille Compay

  Instagram @Lillecompay

  Nettside www.lillecompay.no
   

 • Publisert: 17.03.2017, 10:35
 • Kategori: Hund
 • 12 kommentarer
 • Solskinnshelg

 • Publisert: 13.03.2017, 20:57
 • Kategori: Blogg
 • I helga har vi kost oss max med kjempefint vær! Vi har bl.a.vært på skitur, grilla, kjørt snøscooter og vært ute på ridetur. Beste helga på lenge! Jeg blir i så innmari godt humør av å være ute i fint vær, så det her var skikkelig godt. 

  På fredag spiste vi kjempegod tapasmiddag og hadde spillekveld med søsknene til Vegard og deres media naranja. Det var kjempekoselig :).

  Lørdag tok vi med oss Lula ut på skitur.


  Og i går dro vi ut på ridetur med lillesøsteren min og hennes media naranja.

  Media naranja betyr forresten andre halvdel, noe jeg synes er bedre enn uttrykket "min bedre halvdel" da det ikke impliserer at hverken den ene eller andre halvdelen av et par nødvendigvis er bedre enn den andre.   Nå kom Vegard hjem fra fjøsstell og vi skal kose oss med bakt potet & film!

  Håper alle andre også har hatt en fin helg, og en fin start på uka :) 

 • Publisert: 13.03.2017, 20:57
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Camping med hundene

 • Publisert: 09.03.2017, 11:23
 • Kategori: Trondheim
 • Bacheloren jeg tar inkluderer et 15 stp fordypningsemne i spansk gramatikk gjennom Universitetet i Tromsø, og fra mandag til onsdag denne uken kom foreleserne våre til Trondheim for å undervise. Vanligvis har vi forelesninger over skype. Uken startet derfor med en tur til Trondheim, og denne gangen ble også hundene med! Litt sør for Trondheim har jeg en campingvogn stående som jeg bor i når jeg er på skolen, og både jeg og hundene stortrives der!  


  Etter gårsdagens forelesning møtte vi hunden til en jeg studerer med, en Bichon Frisé. Det er nesten samme rase som Lula & Alvin(Bichon Havanais), bare litt mer puddelaktig. Etter en liten gåtur med hundene for å la de bli kjent, reiste vi hjem igjen til Vegard & leiligheta.    

  Bichon Frisé          Foto: Life on White

  I dag tilbringer jeg dagen hjemme med hundene, så jeg får gjort unna litt mere studier. Mesteparten av dagen går riktignok bort på helt andre ting, som yoga, rydding, vasking, hundestell, tv titting osv.  

 • Publisert: 09.03.2017, 11:23
 • Kategori: Trondheim
 • 8 kommentarer
 • Rørosmartnan og hundekos

 • Publisert: 02.03.2017, 16:39
 • Kategori: Hest
 • Sist fredag var jeg en tur på Rørosmartnan med samboer for å spise litt og se på boder, vi hadde også med oss Lula så hun fikk litt miljøtrening, hun måtte riktignok bæres da det var helt umulig å gå med hund i de gatene. Lørdag fikk jeg besøk av ei god venninne fra videregående, det var kjempekoselig! Vi dro også en tur på Rørosmartnan, noe som i grunn var ganske greit, bortsett fra at det var så og si helt umulig å komme seg frem i gatene pga massive folkemengder. Det var det forsåvidt også på fredagseftan.. Okei, sykt mye klaging rundt rørosmartnan og mye folk, men selv om jeg liker å se på boder og alt mulig rart i gatene, synes jeg det er veldig ukomfortabelt med så mye folk og bråk. 

  Her har dere forsåvidt et bilde som viser hva jeg sikter til...

  -

  Etter noen timer på Røros dro vi tilbake til leiligheten hvor vi koste oss med film, vin og taco. Resten av kvelden var vi til noen venner og koste oss med litt mere vin og andre morsomheter, noe som førte til at store deler av søndagen ble tilbrakt på sofaen. Synes jeg egentlig det er verdt å kose meg med noen flasker vin(++) om jeg må sløse bort hele påfølgende dagen hjemme med hodepine? Nja, egt ikke, men det er helt klart gøy en gang i blant. Skjønner ikke hvordan jeg orket å feste så mye før. Det er vel en vane sak.  

  Denne uken er det vinterferie på Røros så det er hele dager med SFO og bare lek og morro dagen lang. I dag har jeg riktignok hatt studiedag hjemme.. dvs alt annet enn lek og morro, men jeg kan jo ikke klage på å være hjemme hele dagen og kunne kose på han her <3. 


  For å se flere fine bilder av denne kjekke karen kan du ta en titt innom @lillecompay på Instagram :) 

   

   

 • Publisert: 02.03.2017, 16:39
 • Kategori: Hest
 • 4 kommentarer
 • hits