Silje Morønning

Buenos Aires!

 • Publisert: 29.08.2014, 20:23
 • Kategori: Argentina
 • ...er iskaldt! Landet i går morges med beskjed over høytaler på flyet "Kl. er 08:16 og det er 3 grader ute." eller noe i den dur. Alle flypassasjerene tok på seg boblejakke og jeg bare hehe ja, har jo skinnjakke med meg da...faen

  Så hittill har jeg vært kald, blitt kjent med nye folk, vært kald, sovet, vært kald og ja, dere skjønner tegninga. Var så kald i går at i stedet for å bli med de andre ut for å spise så ble jeg her, tok meg en varm dusj og sovnet i syvtiden(!!). 

  Tror jeg bør kjøpe meg varmere klær, skal visst være kaldt i noen uker fremmover..JIPPII

  Sånn utenom at det er kaldt her, så har jeg det veldig bra! Alle virker supertrivelige og det er kjempefint her jeg er nå. Ble litt kluss med bosted, så det viser seg at jeg må flytte til et annet studenthjem i morgen. Har ikke sett det andre stedet jeg skal bo enda, men krysser fingrene for at det er fint der óg. 

  Nå sitter jeg på rommet og skal egentlig gjøre en oppgave.. I stedet har jeg sløst bort flere timer på å se på filmer.. Uff, nei, må skjerpe meg nå. Sitter her mens de andre jeg deler rom med er ute på sightseeing. Kjipt å ikke kunne være med dem, men har en oppgave jeg MÅ gjøre, helst i dag. Angrer såklart litt på at jeg ikke har satt meg ned og gjort den tidligere nå..Men men, skal iallfall være flink og starte nå!

  Litt kjedelig med innlegg uten bilder, I know...  men det kommer nok noen etter hvert! :)

   

 • Publisert: 29.08.2014, 20:23
 • Kategori: Argentina
 • 0 kommentarer
 • London baby

 • Publisert: 27.08.2014, 21:12
 • Kategori: Argentina
 • Nå er jeg i London, men det skjønte dere vel? Sitter egentlig bare her og kjeder meg, venter på å få vite gate. Sykt at man må ta undergrunnsbane mellom - ikke bare terminalene, men gatene også! Fy flate det er svært her. Fikk inntrykk av at det var ganske stort da jeg var her i mars óg, men ikke SÅ stort. Gardermoen er jo peanøtt i forhold.

  Mobilen min er forresten knust, så dere får dessverre ikke noe bilde av flyVingen denne gangen. Håper dere overlever uten da. 

  Fikk forresten den aller fineste gaven av min kjære mormor før avskjed i dag, som dere heller ikke får se. Ikke enda da iallfall. Men den var iallfall kjempefin. Har gått og siklet på en lik i flere uker i håp om at kanskje Vegard skulle ta hintet og overraske meg, men neidaa. Det ble mormor <3 som også spanderte middag på meg og sjåfør morfar på Nebbenes. Sier ikke nei takk til en stk spandabel mormor altså :) 

  Nå må jeg nesten finne ut hvilken gate jeg skal på, tar jo hele 15-30 minutter med undergrunnen! Blogges sikkert mer når jeg kommer fram i vakre Buenos Aires kl 12 i Norsk tid. Herreguuuuuud så langt det er. 

  LOL Silje 
  (^lots of love) 

   

  ...

  Og jeg glemte selvfølgelig tidsforskjellen på 1 time og har fortsatt goooood tid.

  Bestilt meg nachos og litt hvitvin nå, elsker å være på reisefot! 

   

 • Publisert: 27.08.2014, 21:12
 • Kategori: Argentina
 • 2 kommentarer
 • En liten update

 • Publisert: 17.08.2014, 12:38
 • Kategori: Blogg
 • På søndag kjørte jeg og lillesøster, Tonje, til Lillehammer for å hjelpe ei venninne med flyttelasset hennes. Vi lå over til mandag og startet dagen med litt shopping og kos på Strandtorget. Deretter dro vi til Hamar for å hente Vegard på togstasjonen. Har jo vært på Hamar før herregud, men klarte ikke å finne fram til stasjonen, tror vi kjørte rundt i en halvtime uten hell. Så ringte Vegard og lurte på hvor det ble av oss, og vi måtte jo ærlig innrømme at vi ikke fant fram. Det viste seg at vi da sto parkert omtrent 20 meter bortenfor utgangen. Haha, snakk om å være blind! Tror faktisk også vi kjørte forbi der noen ganger. Litt utrolig at det går ann siden vi begge har vært der flere ganger. Blåmandag?

  Uansett, det var kjempegodt å se og kunne klemme på Vegard igjen<3 Savner han like mye hver gang han drar opp til kalde nord.. Og selv om det er innmari kjipt å være borte ifra han i flere uker i strekk, er det heeeelt klart verdt det de gangene vi er sammen. Vi kan vel egentlig snart kalle oss eksperter når det kommer til avstandsforhold.. Vi har vært sammen siden slutten av 2011, altså snart 3 år(!). I juli året etter flyttet jeg til Costa Rica, hvor han kom og besøkte meg i to uker. Jeg kom hjem igjen juni i fjor, og i januar i år reiste han til militæret. Tenker det skal bli godt den dagen vi flytter sammen og ingen av oss har planer om å forsvinne i noen mnd.

  Anyways, når vi kom til Alvdal igjen koste vi oss med hjemmelaga sushi sammen med ei venninne som kom på et siste besøk før hun flytter hun óg. Sov hjemme hos meg første natta, før vi dro videre til gården hvor Vegard bor. Der har jeg blitt eeenda flinkere til å kjøre traktor, denne gangen silo! 

  Etter mye traktorkjøring og kattekos^ dro vi til Oslo i går, hvor vi skal være til mandag. Her storkoser vi oss på Radisson Blu Scandinavia, med kjempefin utsikt fra hotellrommet, god mat og godt selskap :).

   

  Så forresten Børning på kino i går, anbefales!

   

   

 • Publisert: 17.08.2014, 12:38
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Avreise om 3 uker!

 • Publisert: 06.08.2014, 13:23
 • Kategori: Argentina
 • Flybilletter er bestilt og avreise nærmer seg sakte og sikkert!

  Jeg reiser på ettermiddagen den 27. august og lander i Buenos Aires morgenen følgende dag. Det vil si at det er nøyaktig 3 uker til avreise! Wohoooo!

  På mandag tok jeg påfyll av Hepatitt B vaksine og Polio, og neste mandag skal jeg ta gulfebervaksine. Helsesøster var litt usikker på om hun ville gi meg sistnevnte på grunn av bivirkninger... "Hva slags bivirkninger er det?" "Ehhh, er ikke så sikker på om jeg har lyst til å fortelle det til deg" Hehe, betryggende...
  Risikoen for å bli smittet av gulfeber i Argentina er lav, men om man skal reise rundt i de nordligere landene i Sør-Amerika er det anbefalt å være vaksinert. Land jeg vet jeg kommer til å besøke før eller siden uansett, så da er det greit å være ferdig med det. Ny forsking viser dessuten at vaksinen varer livet ut, og ikke i kun 10 år som tidligere antatt. Så vet dere deeeet. 

  På mandag måtte jeg rett på jobb etter å ha tatt en vaksine i hver hånd.. Har egentlig aldri merket noen bivirkninger på vaksiner før, men etter to stykk kjente jeg at jeg ble ganske kje, trøtt og kvalm.. Satt i kassa på Spar og klarte ikke å slutte å gjespe, har ikke telling på hvor mange kunder som flirte og lurte på om jeg hadde blåmandag. Noe som forsåvidt kanskje også stemte litt? Endte iallfall med at jeg tok meg en times matpause hvor jeg gikk opp, satte meg i massasjestolen, og sovnet før jeg i det hele tatt rakk å starte den. Våknet en time senere av at en medarbeider kom og vekket meg. 

   Så da var dere oppdatert på "Silje reiser til Argentina"- fronten atter en gang! 

 • Publisert: 06.08.2014, 13:23
 • Kategori: Argentina
 • 2 kommentarer
 • Leilighet i Argentina

 • Publisert: 03.08.2014, 21:00
 • Kategori: Argentina
 • ..Det var iallfall planen, men skal for en gangs skyld være litt økonomisk og heller bo på et hostel! Har sett på flere leiligheter(på nett), forelsket meg i noen, sett prisen, regnet ut hvor mye det blir for hele oppholdet og hehe, nei. Så da bestemte jeg meg for hostel i stedet. En litt billigere løsning, og kanskje også bedre? Bodde jo på hostel noen perioder i Costa Rica, og jeg elsket det. Men kanskje jeg bare var veldig heldig med stedene jeg dro til og de jeg bodde med? Fysøren som jeg savner det livet. Ligge i ei hengekøye og egentlig ikke kjenne noen rundt meg, men likevel føle at jeg passer inn perfekt. Bare nyte livet og nåtiden fullt ut, null bekymringer... Med en boks kald Cuba Libre i ene hånda og noe anna godt i andre, haha. Snakke om livet, filosofere litt, høre fyllehistorier og le meg skakk i hjel av noe en person jeg møtte for knapt noen dager siden sa. Gå rundt halvnaken døgnet rundt og likevel føle meg 100% comfy. Sove på rom med 5 andre og kanskje få meg en god latter når de andre en etter en begynner å snorke og snakke i søvne. Reise ut på fest med mennesker jeg akkurat har møtt og ha det så artig at jeg nesten tisser i bikinitrusa på dansegulvet. Være brisen halve døgnet for så kanon de gjenværende timene. Nakenbade med vilt fremmede i fylla og bare ha det kjempeartig. Jeg er så glad jeg har de minnene. Haha, nå sporet jeg vel av litt men ååååå nå vil jeg tilbake til Costa Rica! #TIMEOFMYLIFE
  Om så Argentina bare blir en tiendedel så bra som Costa Rica var, herregud så bra det blir! Haha, får jo bare litt reisefeber av å sitte her og tenke sånn! Tenk at om under 4 uker så er jeg der, og har begynt et nytt kapittel i livet mitt. Den tanken liker jeg. 

  De spesielt nysgjerrige kan trykke HER om de vil se bilder fra hostelet jeg skal bo på. Ser det ikke koselig ut? 


  Bildene er fra google, så ganske shitty kvalitet..

   

  Tenk at jeg skal hit..

  Noen  som har vært i Argentina kanskje? Som har noen tips til hva jeg bør se og gjøre? :)

   

  Håper alle har hatt ei fin helg! 

  #Argentina #reiseliv #reise #student #søramerika

 • Publisert: 03.08.2014, 21:00
 • Kategori: Argentina
 • 2 kommentarer
 • hits