Silje Morønning

Buenos Aires øpdejt

 • Publisert: 23.09.2014, 19:54
 • Kategori: Argentina
 • Okeey, nå begynner det å bli noen dager siden sist, så da er det vel på tide med en liten oppdatering?

  Skal prøve å gjøre det kort!

  Helga 12.-14. september

  En liten jentegjeng fra Pichincha dro ut for å spise på fredag, kort sagt; det ble litt vin, gris og jeg velta en stol og dreit meg ut foran kelneren. Han hadde nok en meget artig kveld på jobb takket være oss. Etter et kjempegodt treretters måltid gikk vi laaaangt til en konsert/fest hvor vi koste oss med litt mere vin og musikk. Jeg kjøpte meg en liter hvitvin i et gigaplastikkglass for ca 20 kr(!!), og nei, den var ikke god. 

  Resten av helga ble brukt på å slappe av og se på film. 

  Forrige uke starta med filmkveld og kos med Danielle, cafékos, iphoneskjermfiksing, vinsmaking etterfulgt av mere vin og Mexican Night som er blitt en onsdagstradisjon her(med tequila såklart).

  På fredag dro jeg og to andre til et sted som heter Recoleta, hvor vi rusla rundt i mer enn 6(!) timer. Der var vi bl.a. på et tatoveringsstudiokjøpesenter, ja, du leste riktig. Et helt kjøpesenter med tatoveringsstudioer! Tenker å ta ny tatovering her, så hørte litt rundt ang priser og slikt. Da vi kom hjem var det klart for grilling, som også her blitt en liten helgetradisjon her.   ^tidligere opera - nå bokhandel  Lørdagen gikk bort på å sole seg, svette i varmen, lage gryte av no slag og konsert for å feire studentdagen her i Buenos Aires.

   

  På søndag var vi en stor gruppe som dro på iskrem"sightseeing", masse namnam is! To kjempesøte unger kom bort til meg da jeg satt og spiste is og spurte om de kunne få isen min. Kunne selvfølgelig ikke si nei til det! Angra litt i etterkant på at jeg ikke bare spurte om de ville ha egne, da jeg lett kunne tatt meg "råa" til to iskremer til så søte jenter. Menmen, får huske på det neste gang.   På kvelden skulle jeg egentlig på fotballkamp (River-Independiente) men pga mangel på kvinnelige medlemskort ble ikke det noe av. Heldigvis er jeg nå så og si sikra billetter til River-Boca, en mye større og villere kamp! Vel, siden det ikke ble fotballkamp dro jeg og Sara på restaurant for å trøste oss med litt biff. Der var vi heldige og fikk en rose hver faktisk!

  I går kjeda jeg meg på skole i 3 timer, kosa meg på café med Kamilla og lagde meg brownie/sjokoladefondant i micro haha. 

   

  På kvelden dro vi på en konsert kalt "Bomba del tiempo", noe som var kjempegøy! Etter det var vi innom noen barer her og der, møtte mange kule brasileños og la oss rundt syv. Elsker at det alltid er liv her, uansett ukedag!

  Nå sitter jeg på café med to jenter fra spansk klassen min og koser meg med varm sjokoladedrikk og masse sandwich, namnam <3 

  Fikk forresten en blomst hver her óg! Ah, porteños<3

   

  Que tengan un buen día!

   

  Har forresten flere bilder på instagram! Der heter jeg SILJEAWZM, selvgod I know. Hvis du ikke har instagram, kan du se de her : 

  http://instagram.com/siljeawzm

   

 • Publisert: 23.09.2014, 19:54
 • Kategori: Argentina
 • 0 kommentarer
 • Getting sick, when in Argentina

 • Publisert: 11.09.2014, 19:07
 • Kategori: Argentina
 • Såklart har jeg blitt syk her nede! ..og jeg er langt ifra den eneste. Er nok rene ferieparadiset for bakterier her, spesielt med tanke på hvor dårlig noen er til å vaske opp etter seg. Altså, når man bor 40 stk sammen, og ikke halvparten engang gidder å ta oppvasken sin(til tross for skiltet over vasken) så er det jo dømt til å bli et grisehus. Blææ, irritasjonsmomenter ass.

  Har så og si bare sittet foran pc-skjermen rulla inn i et pledd de siste dagene, orker ikke stort anna. Det kjipeste var vel i går, da flere av de jeg bor med endte opp med å dra ut på bar, mens jeg gikk og la meg tidlig... for så å våkne opp helt tett i halsen i dag. Men kan vel ikke si det kom som en overraskelse, har jo ikke gjort stor mer enn å fryse her nede. Bør nok løfte litt på baken snart og få i gang blodsirkulasjonen! Fikk høre i går at man kan ta "poledancing" timer her. Noe for meg? Haha. 

  Ellers har det ikke skjedd stort siden sist. Vært og veksla dollar nok en gang, blitt proff på å sjekke etter falske sedler nå! Haha, nei, men jeg later som i det minste. 

  Men, innlegg uten bilder vil dere vel ikke ha? Så her er noe dere kan sikle etter fra gårsdagens taco & tequila kveld! 
  Til tross for at det ble servert tequila, ble det kun et lite glass rødvin på meg i går. Såeeeeeh, ja, føler meg ikke helt tipp topp som sagt! • Publisert: 11.09.2014, 19:07
 • Kategori: Argentina
 • 6 kommentarer
 • Buenos Aires update

 • Publisert: 09.09.2014, 02:44
 • Kategori: Argentina
 • Gårsdagen begynte rolig med soling ....

  ... og brent sukker-popcorn^ , før flere av studentene her bestemte seg for å bli med på et slags sykkelevent. Noe som var kjempegøy! Tror det starta med godt over 1000 personer, alle i kjempegodt humør. 

  Gadd ikke å ta med meg kameraet på sykkeltur, så da ble det bildedokumentering med iPhone i stedet. 

  Alle bildene(utenom de to nederste) fra sykkel'greia' er forresten lånt fra hun søte i rødt på bildet over, eller "Junio" som hun liker å kalle seg. 

  Vi var så flinke og passet på at syklistene ikke ble meist ned av biler på grønt lys. Tror aldri før jeg har opplevt så mange sinte bilister. Jeg og Kristina(hun meddet lange håret, haha), syklet gjennom gatene før jeg plutselig hørte et kræsj. Da hadde bilen som kjørte i motsatt felt kjørt inn i bilen foran seg, litt for dyp blikkontakt med Kristina tro?

  Noen brukte også begivenheten til å kle seg ut. 

  "1 bil mindre"
  17 studenter fra kulturstudier,inkludert meg, er med på bildet, kan du gjette hvilke? 
  Et lite hint; noen av studentene står og snakker med Eduardo, læreren vår med giga dreads. 

  Etter 3 timer(!!) med sykling hadde flere dratt hjem allerede, og vi bestemte oss for å gi oss vi óg. 


  I dag har jeg vært på skolen, of couuurse, det er jo derfor jeg er her,og det var like interessant som alltid, he he.
  Også var jeg så lite smart og handla meg to overfulle bæreposer med mat rundt 30 minutters gangavstand fra Pichincha, med kun 5 pesos igjen i lomma, altså uten penger til taxi. Heldigvis kosta sub'en akkurat 5 pesos, og jeg tok derfor den for første gang i dag! Jättekult

  Når jeg kom hjem var jeg flink og lagde meg kjempegod grønnsakssuppe, mens jeg skypet litt med min kjære mor, søster og høyt elskede Lulavoffs. Etter at de gikk og la seg(tidsforskjell er no dritt), så jeg på leiligheter i neste land på bosted'listen' min.. Kan du gjette hvor? Har iallfall funnet meg en kjempesøt en midt i **** sentrum. Gleder meg! Mest av alt til å endelig være fast bestemt på å lære meg å surfe.. For det SKAL jeg mestre i løpet av 2015.  Litt flaut å ha bodd et år i landet med noen av verdens beste surfesteder(Costa Rica<3), uten å så mye som ha tatt i et surfebrett. 

  Og nå burde jeg egentlig vært flink å lest ferdig 70 sider gørrkjedelig literatur, men så ble det blogg i stedet... Priorities 

 • Publisert: 09.09.2014, 02:44
 • Kategori: Argentina
 • 0 kommentarer
 • Vakre Pichinchasamboere

 • Publisert: 07.09.2014, 15:37
 • Kategori: Argentina
 • Denne uken har gått kjempefort!
  Vi er så heldige og har to kokker som mixer sammen kjempegod middag til oss fra man-fre, og vi har derfor spist deilig mat de siste dagene. På onsdag fikk vi servert taco med tequila, noe heldige meg fikk litt påfyll av utover kvelden hehe.. Endte med at vi dro på club, hvor alle fikk en gratis drink hver. Etter å ha vært der noen timer, dro noen av oss videre til en annen club. Alt i alt en kjempeartig kveld! ..torsdag, derimot, var ikke fullt så gøy. Sov til 15, og våkna med den verste hodepina. Så nå har jeg bestemt meg for å aldri drikke alkohol igjen. 

  HAHA, neida. På fredag var det på'n igjen, dog denne gang ikke fullt så mye. Tequila'n ble også byttet ut med grillmat og vin i moderate mengder. Havna da på det som visstnok skulle være Buenos Aire's beste club, Kika. Transvestittdansere var artig, men utenom det er det ikke stort mer å si. 

  Før grillparty på fredag fikk jeg endelig veksla litt dollar, og tjent litt penger på den uoffisielle kursen. Etter det ble det å punge ut for mere skolemateriell da jeg kjøpte alt før jeg måtte bytte nivå. 

  Nevnte over at vi kun får servert, mot betaling da, middag fra man-fre.. Noe jeg ikke hadde noenting i mot i går! Er så utrolig heldig og har blitt kjent med de beste folka her, som i tillegg til å være supersøte og herlige, også er helt fantastiske på kjøkkenet! Så, heldig som jeg er, fikk jeg namnam middag også da. Kvelden endte med koselig filmkveld hvor vi så 21st jump street, tror jeg var den eneste som ikke sovna? Haha, slitne jenter etter å ha kokkelert så bra. 

   Nå skal jeg mekke meg litt frokost før, vel, vi får se hva dagen bringer! :)

 • Publisert: 07.09.2014, 15:37
 • Kategori: Argentina
 • 4 kommentarer
 • Første skoledag i Argentina!

 • Publisert: 02.09.2014, 21:07
 • Kategori: Argentina
 • I går hadde jeg min første skoledag her i Buenos Aires. Dagen begynte med en nivåtest for å dele oss inn i grupper etter hvor mye vi kan fra før. Etter det fikk vi omvisning, før vi til slutt hadde spansktime. Mellom omvisningen og spansken, hadde vi noen timer fri, så da ble jeg med rundt 15 andre til en søt liten café hvor vi bestilte oss litt lunsj. 

  Vi hadde skole i dag óg(såklart), fra ti til halv tolv, ganske greit med så korte dager! Ingenting å klage over so far. Etter skolen dro vi for å kjøpe inn litt skolemateriell, innom et panadería(bakeri) og en café for å slappe av med litt cappuccino før vi tok taxi til Pichincha. 

  Ellers har det ikke skjedd så mye siden sist. Nevnte i forrige innlegg at jeg skulle flytte til et annet studenthus her i Buenos Aires, noe jeg gjorde. Det viste seg derimot å ha blitt litt kluss i papirene, så jeg sov der kun en natt før jeg måtte flytte tilbake. Rommet jeg opprinnelig var på var da opptatt, så nå bor jeg på et tomannsrom med ei svenskchilensk dame. Før jeg flyttet fra La Comunidad, som vi kaller det andre huset, dro vi på søndagsmarked i San Telmo og det var kjempestort! Etter å ha gått gjennom hele gaten det strekket seg gjennom, endte vi opp i presidentpalasset hvor vi fikk omvisning. 
  På kvelden var det infomøte etterfulgt av bbq-party i Pichincha for alle kulturstudiestudenter her i BA. Tror vi var rundt 90 personer på den lille terrassen her. Det var kjempekoselig med sang og musikk, godt selskap og god vin. 

  Etter skolen i går hadde vi også et lite infomøte, men kun for oss som bor her i Pichincha. Da gikk vi gjennom litt husregler, mens vi fikk servert gryte etterfulgt av flambert brødpudding(?) toppet med dulce de leche. 

  I dag hadde vi som sagt kun 1 og 1/2 time med skole, så nå sitter vi på takterrassen og nyter det fine været. Godt å ikke fryse til en forandring!  Som dere ser så er det kjempefint her! Favorittstedet mitt i huset her er uten tvil terrassen, kanskje ikke så rart? :)


   

 • Publisert: 02.09.2014, 21:07
 • Kategori: Argentina
 • 4 kommentarer
 • hits