Silje Morønning

Bocas del Toro, Panamá med min kjære

 • Publisert: 02.07.2015, 14:55
 • Kategori: med Vegard på tur i Costa Rica/Panama
 • Som jeg har nevnt tidligere dro Vegard & jeg til Panamá på helgetur i starten av mai. På grunn av dårlig internett tilgang skrev jeg ikke så mye om turen, ei heller la ut så mange bilder. 

  Dette var 2. gangen vår i Bocas del Toro, da vi også tok oss en tur dit i 2012 da han kom og besøkte meg i Costa Rica. Vi følte riktignok ikke at vi fikk nok av bare en tur, og satte derfor av 4 dager til å reise tilbake til ferieparadiset. 1. gangen sov vi forresten på et 5 m2 stort rom hvor vi kunne telle over 50 firfisler og edderkopper, og tenkte derfor å gjøre det litt kosligere på 2. forsøk!

  Vi dro grytidlig en torsdag morgen, og etter noen timer i minibuss var vi ved grensen. Der måtte vi krysse ei falleferdig bro, før vi ble stoppet og nektet inngang i Panama.. Jeg hadde nemlig lagt igjen pc med returbilletten min på hotellet våres ved Playa Chiquita i Costa Rica, og uten returbilletter får man ikke komme inn i landet. Planen var da å låne meg pc, logge inn på hotmail og skrive ut billettene. Hotmailen min bestemte seg for å nekte meg adgang i Panama, og det endte med at jeg måtte gå tilbake til Costa Rica for å låne meg tlf og ringe hotellet hvor jeg måtte fortelle franskmennene med nokså dårlige engelskkunnskaper hvordan de skulle finne dokumentet på min norske mac - mac som de heller aldri hadde vært borti før og ikke skjønte helt hvordan fungerte. Vi mistet bussen vår fra grensen, og Vegard var egentlig klar til å gi opp å reise tilbake til Costa Rica - men etter 3 timers strev fikk vi endelig tak i returbilletten min. Det var ganske dumt å sløse så mye tid på et slikt problem, hvertfall siden jeg hadde lagt igjen pc i den tro at vi ikke trengte billetter, da jeg ikke trengte det de to tidligere gangene jeg har vært i Panama, i tillegg til at de vi bestilte turen gjennom fortalte oss at de var unødvendig... well, apparently not. 

  Etter en litt kjip start på Panamaturen, løste 'alle verdens problemer' seg da vi til slutt ankom hotellet med aircondition. 

  I løpet av de 4 dagene kjørte vi innmari mye båt(Bocas del Toro er jo øyer; så vi måtte kjøre båt hele tiden for å komme oss noe sted), vi var på ei sjøstjernestrand og mange andre steder jeg ikke husker navnet på, snorkla veldig mye, vi var litt uheldig med været, spiste masse god mat, syklet oss en liten tur i sentrum og koste oss max. Jo, også så vi ville delfiner! De svømte rundt båten vår i nesten en hel time, det var litt kult. 
  dovendyr <3 

  Navnet mitt var så vanskelig så da skrev de likesågreit 'Monseimina'. 

  Vegard synes jeg tar aaalt for mange bilder av han.


  ..også var vi tilbake på brua att, og kryssa grensa inn i Costa Rica igjen 

 • Publisert: 02.07.2015, 14:55
 • Kategori: med Vegard på tur i Costa Rica/Panama
 • 0 kommentarer
 • Hjem til kulda

 • Publisert: 17.06.2015, 13:50
 • Kategori: med Vegard på tur i Costa Rica/Panama
 • Etter å ha holdt det hemmelig i 2 mnd, overraska jeg Vegard på flyplassen med at jeg skulle være med han hjem! Det var litt artig, for da Vegard så at taxisjåføren tok ut bagasjen min også(som sto bakerst i maxitaxien så Vegard ikke skulle se det før vi ankom flyplassen), sa han; "Neineinei, no ha dom gjort det feil, Silje, dom ha tatt med din og. Uff.." - mens jeg sto der og glisa. Det tok litt tid før han skjønte det, men til slutt kom smilet haha. Vi kom altså begge hjem til Norge for snart 2 uker siden, og fordi United Airlines ankom forsinka, as usual, rakk vi ikke toget våres nordover - så da måtte vi vente på neste, og også bruke en formue på nye billetter - trodde vi. Jeg hjalp ene nsb dama med å oversette til et spansk par og fikk som takk to nye billetter! Flaks i uflaksen! Vi måtte likevel vente noen timer på neste tog, noe som var skikkelig leit da vi ikke rakk det første med omtrent 7 sekunder, døran på toget lukka seg akkurat idet vi løp ut fra gardermoen.. KJIPT. 

  Onsdag kveld(3. juni) sto jeg av toget på Alvdal, mens Vegard reiste videre til Os. Etter 2 mnd med planlegging og å holde hjemreisen hemmelig for å overraske hovedsaklig Vegard & mamma, gikk jeg inn på Spar og fikk høre at hun hadde reist til Oslo for litt under 2 timer siden. Faen. Jeg som hadde gleda meg sååå lenge til å sprette fram bak henne på jobb. Hun ble borte litt over ei uke og forrige fredag kom hun hjem i en litenhalvtime før det bar rett på jobb. Da var ferien over. 

  Som jeg har fått høre av utallige venner etter at jeg kom hjem, var jeg ganske dårlig til å oppdatere bloggen. Skal derfor gjøre en liten innsats de neste dagene og skrive noen innlegg om de 5 ukene vi tilbrakte i Costa Rica(& Panama)... så alle nysgjerrige sjeler får kose seg med feriebildene våres og drømme seg bort til varmen - norsk vår 2015 - ikke akkurat noe å skryte av! 

  Nå er jeg iallfall hjemme igjen, hjemme i kulda, og selv om det er kjempekoselig å være tilbake lengter jeg allerede etter neste eventyr. Og uten at noe er bestemt kan jeg vel nevne at jeg bl.a. har fått to jobbtilbud i Frankrike!

  Nå går dagene for det meste på Os med Vegard som morer seg med å kjøre store maskiner igjen, og jeg som koser meg i sofaen med Lula & kattene og tenker ut hva jeg vil gjøre i sommer. I løpet av de siste dagene har kuan flytta på sætra, jeg har henta tilbake Lula som har kosa seg på Lillehammer med Linda(storesøsteren min) de siste dagene, vi har vært på biltur nordover for å se på slåmaskin og tja, ikke stort mer enn det egentlig.  En litt annerledes hverdag fra de siste 4 mnd.
  Fine bonden min <3

   

 • Publisert: 17.06.2015, 13:50
 • Kategori: med Vegard på tur i Costa Rica/Panama
 • 0 kommentarer
 • Ridetur & mimrestund før ferden går videre

 • Publisert: 18.05.2015, 07:12
 • Kategori: med Vegard på tur i Costa Rica/Panama
 • Vi koser oss fremdeles med sol, varme og late dager. Etter forrige blogginnlegg har vi forflyttet oss til andre kystsiden av Costa Rica, stillehavssiden. Vi kjørte buss i tilsammen 10 timer og ferge i 1 time, før vi til slutt kom frem i Montezuma helt sør på Nicoyapeninsulaen. Der koste vi oss i 3 netter, med hesteridning og bading før vi reiste videre til Santa Teresa. Her har vi nå vært i 3 dager, og levd late dager med både strand og basseng. I morgen reiser vi videre, mest sannsynlig til Manuel Antonio for nok et par late dager der. Vegard liker best å bli på et sted lenge og helst ikke tilbringe så mange timer på buss, mens jeg helst vil se alt og oppleve alt. Eller, det blir vel heller at jeg vil vise han så mye som mulig av det fantastiske landet mitt, for jeg har jo allerede vært på alle stedene vi reiser til. Jeg tror han syns jeg skravler litt mye..uansett hvor vi går så er det ett eller annet minne som kommer frem som jeg bare må dele med han; enten det er minnet om at jeg har vært på den og den restauranten og sittet i det hjørnet og spist den retten og at ananasen de hadde på den pizzaen var kjempegod, eller noe litt mer interessant som at forrige gang jeg var her dro jeg og den tyske venninna mi på beachparty, hvor jeg ble dopa og ente opp på skumparty etterfulgt av å nakenbade i havet og miste alle klean mine for så å sitte på bagasjeplanet til vilt fremmede i en halvtime før vi ente opp i en villa i huttiheita med basseng og mye god nattmat og basically hadde den artigste natta i livet våres- så langt. Med andre ord; første gang en fyr stappa noe i drinken min - storkoste jeg meg! Ikke akkurat hva man skulle tro ville skjedd etter noe sånt? Og det hadde sikkert endt mye verre, hadde det ikke vært for at det var så artig å danse i skummet at jeg helt glemte å drikke opp hele drinken. Det er så rart(og skremmende) å tenke på at det er hele 3 år siden uvitende Silje på 16 år ante fred og ingen fare med stor sett alt her.. herregud så mye jeg har lært etter den gang, som å ikke sette ifra meg drinken min på et utested- for så å drikke av den etterpå. Nå derimot føler jeg meg som en helt annet person enn den jeg var for 3 år siden, jeg har erfart alt for mye til å ikke kunne ha endra på meg- og jeg vet at verden slettes ikke er en dans på roser, slik jeg engang så for meg. 

  ..anywaysss, her er noen bilder fra de siste dagene! 

   
  På ferge mellom Puntarenas og Paqueras
  Og Vegard syns det var kjempegøy å leke cowboy for en dag! Spesielt da hesten prøvde å bade med han, haha. 
  Jeg var så heldig og fikk ri guiden sin hest(som var desidert best tatt vare på) på tur tilbake, noe han aldri hadde latt noen gjøre før! 


  Lula <3


  17. mai "feiring" i bassenget 


  Ei søt lita smiskeberte som gjerne kunne tenkst seg en skinkebit! (noe hun selvfølgelig fikk)

   

 • Publisert: 18.05.2015, 07:12
 • Kategori: med Vegard på tur i Costa Rica/Panama
 • 6 kommentarer
 • Oppdatering fra kjæresteparet i Costa Rica

 • Publisert: 12.05.2015, 02:43
 • Kategori: med Vegard på tur i Costa Rica/Panama
 • Flyet hans ble utsatt en dag, men til slutt fikk jeg vær med kjæresten min igjen <3 Nå er det 2 uker siden Vegard kom, og også siden forrige oppdatering her på bloggen. Etter noen netter i hovedstaden med mastersuite på superfint hotell og litt sightseeing tok vi buss til Karibien. Her har vi slappa av på stranda, svetta masse i varmen, sykla litt rundt, vært i en nasjonalpark, innom et dyrerehabiliteringssenter, kakaoplantasje og sett mange ville aper, dovendyr, fargefulle frosker og giftige slanger.

  I slutten av forrige uke dro vi på en firedagers tur til Bocas del Toro i Panama hvor vi snorkla og tja, kosa oss rett og slett. For det er stort sett det vi har gjort hele tiden - kosa oss. Det var 2. gangen vi var der; Vegard besøkte meg jo da jeg bodde her i 2012/13, og selv om vi ikke hadde like god tid som vi har nå fikk vi fortsatt gjort mye - blant annet reist til Panama. Nå er vi tilbake på Playa Chiquita noen minutter sør for Puerto Viejo de Talamanca og planlegger turen videre. Vegard har mer eller mindre sagt ifra seg alt ansvar for å planlegge oppholdet våres her, annet enn at han ser bilder fra forskjellige steder i Costa Rica nå og da og sier "dit syns jeg vi skal dra". 

  Kommer til å legge ut mange flere bilder og skrive mere senere når vi har litt raskere nett.  Frem til da får dere nøye dere med dette. 
  (Jeg har også lagt ut noen bilder på instagram; Siljeawzm)

 • Publisert: 12.05.2015, 02:43
 • Kategori: med Vegard på tur i Costa Rica/Panama
 • 4 kommentarer
 • hits